19:45

SKIF Semberija

Referat: Lunden ÖBK - Semberija

Påsken började på bästa tänkbara sätt, vinst mot ett topplag. Och på vilket sätt!
Vi vände och vann på sista fem minutrarna. Nyförvärvet Johan Nilsson från Partille avgjorde i debuten.

Matchen svängde ganska mycket men Semberija hade mest boll och började i hiskiligt tempo första kvarten, då vi hade rikiga problem. När deras tyck mattas ut en smula blev tillställningen jämnare och vi hade mest målchanser och fraliga lägen. I halvlek en go känsla. Andra halvlek fortsätter ungefär samma. Efter ca 5 gör Semberija mål i ett läge där vi tycker vi har bra kontroll på matchen. Vi slår inte av på takten utan skapar mer och mer. Fem efter deras ledningsmål har vi ett dubbelläge där vi träffar stolpen vid två tillfällen. Tillslut får vi utdelning i 86e minuten när Kalmar kvitterar, i samband med detta målet får bortagänget en spelare utvisad. På övertid gör avgör Johan med en kanon. Helt underbart... första vinsten i en premiär för Lunden sedan 2013

Detta urklippet kommer från "Rasta och Dallas blogg"
Våran kapten Patrik "Magic" Magier sa följande:
“Vi bestämde oss för att ligga lite lågt i början av matchen, då vi visste att Semberija var duktiga på att rulla boll.
De hade bollen för det mesta men skapar inte så mycket farliga chanser, och det känns bra.
Vi får två ganska bra lägen efter några härliga tjongbollar som vi älskar.
Men lyckas inte göra mål. 0-0 i paus och vi känner att vi har kommit in i matchen.

Andra halvlek börjar vi starkt och har två bollar i stolpen.
Just då känns det som att det blir en seger men Semberija gör 1-0 och det känns lite orättvist (våran målvakt borde kanske ha tagit den, men vi är vana). Vi krigar på och gör 1-1 i en väldigt konstig situation.
Ju längre matchen går så känns det som att båda lagen är nöjda med ett kryss, men lagmaskinen Lunden ville annat och i matchens sista minut får Johan (ny från Partille) in en riktig kanon (rakt upp i gemet som Egon brukar säga).

Vissa segrar smakar bättre än andra och detta var precis en sådan.
Speciellt när vi bestämde oss för att byta ut våra nyinköpta bollar till några äldre, något mer slitna då vi visste att det skulle ställa till med problem för Semberijas bollskickliga spelare.
Kvällen avslutades med en härlig fest, och det var många supportrar som ville gratulera när vi gled ner till Avenyn. Nu laddar vi upp batterierna och fokuserar på nästa match.”

Målen:
51min 0-1 Semberija priskjuter in ledning tät intill Ostens vänstra stolpe.
86min 1-1 Tillrasslad situation, målvakten lyckas inte ta ner ett inlägg och Kalmar lyckas efter många omochmen kvittera (ass Erik)
92min 2-1 Johan Nilsson får till en riktig pärla från ca 25m otagbart för bortakeepern.